5 Şubat 2011 Cumartesi

İskoç Kurabiyesi

İşte size malzemesi az, yapılışı kolay, lezzetli mi, lezzetli bir tarif. Hadi hep beraber mutfağa:)

6 kişilik - Pişirme süresi: 15dk.


Malzemeler:
  • Bir buçuk bardak un,
  • Bir buçuk çay bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı vanilya
  • 150 gram tereyağı
  • Pişince üstlerine serpmek için toz şeker
Hazırlanışı:
  • Toz şeker, un ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
  • Tereyağını una yedirin
  • Bir top haline gelip kıvamını bulan hamuru, yine un döktüğünüz bir mutfak tezgahına yayın, keskin bir bıçakla diktörtgen şekiller kesin.
  • Parçaların üzerine hafif dokunuşlarla çatal batırarak minik çukurlar yaratın. Yağlı kağıt yaydığınız fırın kabına bu parçaları dizin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkartınca, pişmiş kurabiyelerinizin üzerine toz şeker serpin. (Serpme işlemini kurabiyeler sıcakken yapmanız lazım, yoksa şekerler kurabiyeler yapışmaz.) 
  • Sade ya da yanında reçelle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)

1 yorum:

  1. selammlarr
    Kolay tarifler herzaman ilgimi çekmiştir..işkoç kurabiyesi ilk bakışta göze hitap etmesede içindekiler lezzetin büyük bir kopyacısı :)bu kurabiyeyi en yakın zamanda deneyip yanında ufak sürprizlerle servis etmeyi düşünüyorum.
    teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...