6 kişilik - Pişirme süresi: 15dk.
Malzemeler:
- Bir buçuk bardak un,
- Bir buçuk çay bardağı toz şeker
- Bir çay kaşığı vanilya
- 150 gram tereyağı
- Pişince üstlerine serpmek için toz şeker
- Toz şeker, un ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
- Tereyağını una yedirin
- Bir top haline gelip kıvamını bulan hamuru, yine un döktüğünüz bir mutfak tezgahına yayın, keskin bir bıçakla diktörtgen şekiller kesin.
- Parçaların üzerine hafif dokunuşlarla çatal batırarak minik çukurlar yaratın. Yağlı kağıt yaydığınız fırın kabına bu parçaları dizin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkartınca, pişmiş kurabiyelerinizin üzerine toz şeker serpin. (Serpme işlemini kurabiyeler sıcakken yapmanız lazım, yoksa şekerler kurabiyeler yapışmaz.)
- Sade ya da yanında reçelle servis yapabilirsiniz.
selammlarr
YanıtlaSilKolay tarifler herzaman ilgimi çekmiştir..işkoç kurabiyesi ilk bakışta göze hitap etmesede içindekiler lezzetin büyük bir kopyacısı :)bu kurabiyeyi en yakın zamanda deneyip yanında ufak sürprizlerle servis etmeyi düşünüyorum.
teşekkürler.