
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet kabuğu rendelenmiş limon
- 3 yemek kaşığı kayısı marmelatı
- 3 büyük boy yumurtanın beyazı
- Sprey yağ
Yapılışı:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Dört sufle kabını sprey yağ ile yağlayın. Küçük bir kabın içine rendelenmiş limon kabuğu ve kayısı marmelatını koyun. Büyük bir kasenin içinde yumurta beyazlarını sertleşinceye kadar çırpın. Toz şekeri ekleyin ve yaklaşık bir dakika daha çırpın. Limon kabuğu ve kayısı marmelatı karışımını yumurta beyazına ekleyin. Bu karışımı dört sufle kabına eşit olarak bölün. Kapları fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika kabarana ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğumadan hemen servis yapın.
*Yumurtaları çırptığınız kapların kesinlikle yağsız olmasına dikkat edin.Eğer bu işlemi yağlı kapta yaparsanız sufleniz kabarmaz.
Buon appetite! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder